A Balatonboglári borok közös jellemzője az íz- és illatvilágban felfedezhető markáns gyümölcsösség, ami mind a fehér- és rozé-, mind pedig a vörösborokban felfedezhető. Az intenzív gyümölcsösség mellett fontos kiemelni az aromák struktúrájának komplexitását és mélységét is. A pezsgőket termőtájra jellemző üde, gyümölcsös illatok mellett az érlelésből származó kekszes illatjegyek dominálják, a lekerekedett üde savak mellett a fő hangsúly a vajas ízjegyeken alapszik.
A balatonboglári árujelző egyik különleges bora: a Cserszegi Fűszeres

Cserszegi Fűszeres a magyar szőlőnemesítés egyik legsikeresebb eredménye. A fajta 1960-ban született Cserszegtomajon, ahol Bakonyi Károly, a kiváló szőlőnemesítő, az Irsai Olivér és a Piros Tramini keresztezésével egy új, karakteres illatú, fűszeres jegyeket hordozó szőlőt hozott létre. A Cserszegi Fűszeres friss, illatos, élénk savakkal rendelkező, gyakran virágos, bodzás, citrusos és muskotályos aromákat felvonultató bor. Bár önmagában is értékes, házasításra is alkalmas, mivel jól harmonizál más fehérbor-fajtákkal. Gasztronómiai szempontból is rendkívül sokoldalú bor, amely jól illik friss salátákhoz, halakhoz, könnyű szárnyas ételekhez, valamint mediterrán fűszerezésű fogásokhoz. A Cserszegi Fűszeres a magyar borászat egyik legértékesebb fehérborszőlő-fajtája, amely illatban, ízben és termelési szempontból is hamar versenyképes lett a nemzetközi piacon. 

Consectetur adipisicing elit, sede dolores eiuse smod temporaleste incididunt ut labore

 +1 800 9123 456 78

4127 Lady Bug Drive Colorado

example@mail.com

Subscribe Newsletter

Subscribe to our newsletter and stay in touch with us. Get latest updates and offers.