A talaj és klimatikus viszonyok következtében a fehér borok könnyűek, ezek meghatározó jegye mindig a virágos vagy gyümölcsös illat. A rozéborok könnyedek, élénk savérzetű, gyümölcsös illataromájúak. A Szekszárdi borok zömét a lekerekedett savszerkezetű érett tannintartalmú borok adják. A vörösborokat a kiegyensúlyozott, könnyen fogyasztható, telt ízű, a fűszeres ízű nagy formátumú, komplex illataromájú, telt, gazdag ízű elegáns tanninú borok alkotják. A prémium borok nagy formátumú, komplex illataromájú, telt, gazdag ízű borok, melyben a fahordós és palackos érlelésből adódóan a tercier illataromák dominálnak.
A Szekszárdi árujelző leghíresebb bora – a prémium szekszárdi bikavér

A szekszárdi prémium bikavér erőteljesebb gránátvörös színű, nagy formátumú, komplex illataromájú, telt, gazdag ízű, tanninhangsúly nélküli vörösbor. Fontos jegye a bársonyos, elegáns struktúra. Termékleírása részletesen szabályozza hogyan készülhet, ami garancia a bor minőségére és egyediségére.

Készítése során csak szakaszos üzemű prés használható és legalább 12 hónapos fahordós és/vagy más érlelési módot kell alkalmazni. Fahordós érlelés esetén tartózkodni kell a markáns barrique-os ízjegyek dominanciájától. A bor legkorábban a szüretet követő év november 1. után hozató forgalomba és legalább négy fajta házasítása kötelező az alábbi kikötésekkel: a kékfrankos aránya a kész tételre vetítve minimum 45%, a kadarka aránya a kész tételre vetítve minimum 5%. A Bikavérhez még Cabernet franc, Cabernet sauvignon és Merlot használható fel továbbá Malbec, Pinot noir, Syrah, Sagrantino, Tannat melyek együttes aránya nem haladhatja meg a 10%-ot a kész tételre vetítve.

Consectetur adipisicing elit, sede dolores eiuse smod temporaleste incididunt ut labore

 +1 800 9123 456 78

4127 Lady Bug Drive Colorado

example@mail.com

Subscribe Newsletter

Subscribe to our newsletter and stay in touch with us. Get latest updates and offers.